Subsidie voor afkoppelen hemelwater

Bij steeds meer gemeenten komt u in aanmerking voor subsidie, wanneer u de regenpijp van het riool afkoppelt. Door de afkoppeling wordt het riool ontlast van het hemelwater en dat is hard nodig, omdat we door klimaatverandering steeds vaker te maken hebben met hevige neerslag. Bij het afkoppelen van de regenpijp van het riool, is het belangrijk dat het water ergens anders heen kan, anders zorgt het water voor overlast bij uw huis, schuur of bedrijf. Het plaatsen van een regenton is een ideale mogelijkheid om deze overlast te voorkomen. Daarnaast is het een duurzame oplossing omdat u het water niet zomaar weg laat stromen, maar bijvoorbeeld kunt gebruiken voor het besproeien van de tuin.

U kunt de regenton bij ons kopen en betalen. Wanneer u bij de gemeente aangeeft de regenpijp afgekoppeld te hebben, ontvangt u van hen de subsidie.

In ons overzicht staan enkele gemeenten die subsidie geven bij het afkoppelen van hemelwater. Wanneer uw gemeente er niet tussen staat, kunt u zelf op de website van uw gemeente kijken of zij subsidie geven. Lees de voorwaarden goed door, want u komt niet zomaar in aanmerking.

Gemeente Apeldoorn

https://www.apeldoorn.nl/subsidie-afkoppelen-regenwater

Gemeente Barneveld

Bij de Gemeente Barneveld komt u als particulier, bedrijf of instelling in aanmerking voor subsidie vanaf het afkoppelen van 20m² verhard oppervlak. Meer informatie leest u op https://www.barneveld.nl/aanvragen-en-regelen/afkoppelen-regenpijp-subsidie-aanvragen  Voor het afkoppelen moet u het formulier voor de subsidie aanvraag invullen en opsturen naar de gemeente. Dit kan via https://rondomton.nl/uploads/pdf/subsidieaanvraag-afkoppelen-hemelwater.pdf. Na het afkoppelen van het hemelwater, vult u het gereedmeldingsformulier in, waarna u de subsidie ontvangt van uw gemeente. Dit formulier vindt u op https://rondomton.nl/uploads/pdf/gereedmeldingsformulier-afkoppelen-hemelwater.pdf.

Gemeente Deventer

Bij de Gemeente Deventer komt u in aanmerking voor subsidie vanaf een minimaal dakoppervlak van 20m². Op https://www.deventer.nl/loketten/digitaal-loket/afkoppelen-regenwater-subsidie​ kunt u de voorwaarden en bijzonderheden lezen en uitrekenen hoe hoog uw subsidie ongeveer zal zijn. Via https://dloket.deventer.nl/loket/sites/default/files/IMG/160101%20Aanvraagformulier%20subsidie%20afkoppelen%20dakoppervlak%20%203.pdf kunt u de subsidie aanvragen.

Gemeente Echt-Susteren

In de Gemeente Echt-Susteren komt iedereen in aanmerking voor subsidie die woonachtig is in een huis waarvan de regenpijp gekoppeld is aan het riool. U kunt meer informatie vinden op https://www.echt-susteren.nl/subsidie-voor-het-afkoppelen-van-hemelwater-0. Het aanvraagformulier kunt u vinden op https://www.echt-susteren.nl/subsidie-voor-het-afkoppelen-van-hemelwater. Let er op dat u pas mag beginnen met afkoppelen wanneer de subsidie aanvraag goed is gekeurd.

Gemeente Leudal

In de gemeente Leudal dient u minimaal 40m² dakoppervlak af te koppelen, voor u in aanmerking komt voor de subsidie. Meer informatie en de voorwaarden kunt u vinden op https://www.leudal.nl/inwoner/alle-producten-en-diensten_43129/product/subsidie-afkoppelen-hemelwater_727.html. De gemeente heeft een elektronisch aanvraagformulier voor de subsidie, die kunt u vinden op https://www.leudal.nl/inwoner/alle-producten-en-diensten_43129/product/subsidie-afkoppelen-hemelwater_727.html.

Gemeente Nijmegen

De Gemeente Nijmegen vindt het belangrijk dat het hemelwater afgekoppeld wordt van het riool. Meer informatie kunt u vinden op http://www.waterbewust.nl/afkoppelen.html en http://www.waterbewust.nl/docs/brochurehemelwater.pdf. Om direct te zien hoeveel subsidie u kunt ontvangen, kunt u kijken op http://www.waterbewust.nl/afkoppelen.html. Daar kunt u ook bekijken aan welke voorwaarden u moet voldoen, om in aanmerking te komen voor de subsidie.

Gemeente Nunspeet

De Gemeente Nunspeet moedigt het afkoppelen van hemelwater van het riool erg aan. Zo komt elke eigenaar of huurder van een woning binnen de gemeente in aanmerking voor de subsidie. Via http://www.nunspeet.nl/inwoner/afkoppelen-regenwater-subsidie_45179/ kunt u alle informatie lezen. Hier staat ook de link naar het aanvraagformulier waarbij u gebruik moet maken van uw DigiD account.

Gemeente Peel en Maas

Via https://www.peelenmaas.nl/inwoners-en-ondernemers/subsidies/afkoppelen-hemelwater kunt u kijken of u in aanmerking komt voor subsidie bij het afkoppelen van de regenpijp. De site geeft u informatie over de subsidie en de voorwaarden. Om de subsidie aanvraag te doen gaat u naar https://eloket.peelenmaas.nl/formulier/nl-NL/DefaultEnvironment/scAfkoppelenRegenwater.aspx/fSubsidie

Gemeente Venlo

Bij de Gemeente Venlo wordt er een subsidie aangeboden vanaf een dakoppervlak van 40m². Meer informatie en voorwaarden leest u op https://www.venlo.nl/subsidie-afkoppelen-regenwater-aanvragen. De aanvraag gaat via https://www.venlo.nl/subsidie-afkoppelen-regenwater-aanvragen/formulier.

Gemeente Venray

De Gemeente Venray geeft een subsidie vanaf 40m² van dakvlakken. Het afkoppelen gaat in overleg met uw gemeente en moet aan worden gevraagd via een DigiD account. U kunt het beste de informatie lezen op https://www.venray.nl/subsidie-afkoppelen-regenpijpen. Zo weet u of u in aanmerking komt en wat de mogelijkheden zijn.

Gemeente Zutphen

Bij de Gemeente Zutphen komt u in aanmerking voor subsidie vanaf een dakoppervlak van 25m². Op https://www.zutphen.nl/Inwoners/Belastingen_subsidies/Subsidie_voor_afkoppelen_hemelwater_van_riolering kunt u alle informatie en voorwaarden lezen, voordat u de aanvraag doet. Aanvragen kan via het elektronische formulier: https://www.zutphen.nl/Inwoners/Belastingen_subsidies/Subsidie_voor_afkoppelen_hemelwater_van_riolering/Subsidie_afkoppelen_regenwater